Menu Sluiten

Opgelost: DTMF probleem mobiel

MELDING 12:25 Op dit moment is er sprake van een verstoring op onze mobiele diensten. Deze verstoring heeft vooralsnog betrekking op DTMF. Wanneer een BusinessNet mobiel wordt gebeld is het voor de BusinessNet mobiel niet mogelijk om DTMF keuzes te maken.
Voorbeeld scenario: Partij A belt met een automatisch systeem naar BusinessNet mobiel B. BusinessNet mobiel B moet een DTMF keuze maken. Deze zal niet worden herkend.
Onze engineers hebben het probleem in onderzoek. De verwachte oplostijd is op dit moment nog niet af te geven.
Wij zullen u omstreeks 18:00 of eerder voorzien van een update op de status van de verstoring.
Er zijn helaas geen workarounds mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak.

UPDATE 17:06 Vannacht zullen er enkele configuratie wijzigingen worden doorgevoerd die het probleem moeten verhelpen.

UPDATE 17-12 9:40 Het onderhoud heeft plaatsgevonden, maar helaas niet het gewenste resultaat bereikt voor de DTMF problemen. Onze engineers zijn in overleg met de leverancier.

UPDATE 17-12 16:00 Het onderzoek heeft helaas nog geen uitsluitsel verkregen over de daadwerkelijke oorzaak. We zullen u voorzien van nieuwe informatie over de voortgang, zodra deze beschikbaar komt.

UPDATE 18-12 11:30 Uit het onderzoek is gebleken dat er voor het oplossen van het probleem een brede aanpassing nodig is in het voice netwerk. De voorbereidingen voor deze aanpassing zijn in volle gang, maar gezien een verhoogd risico bij de uitvoering van deze aanpassingen, zullen deze pas na de feestdagen plaatsvinden. Indien de ontvangende partij wel gebruik wil maken van DTMF, is dit mogelijk, indien het toestel alvorens het gesprek tijdelijk op 2G geforceerd wordt.

UPDATE 7-1 13:30 Om het DTMF probleem op te lossen zullen wij morgenochtend noodzakelijke wijzigingen doorvoeren op ons voice platform. Dit betreft een gefaseerde uitrol om de stabiliteit en beschikbaarheid van onze dienstverlening te kunnen garanderen. Wij verwachten begin volgende week de uitrol volledig doorgevoerd te hebben.

UPDATE 14-1 17:40 Om het DTMF probleem op te lossen zullen wij vannacht noodzakelijke wijzigingen doorvoeren op ons voice platform. Dit betreft een gefaseerde uitrol om de stabiliteit en beschikbaarheid van onze dienstverlening te kunnen garanderen. Naar verwachting zullen de issues na dit onderhoud zijn opgelost. Wij zullen dit morgen alsnog bevestigen.

UPDATE 14-01 17:41 Er zijn helaas nog meer werkzaamheden nodig om het probleem definitief op te lossen. Wij verwachten dit spoedig alsnog doorgevoerd te hebben. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

AFMELDING 21-01 16:11 Onze engineers hebben een patch geïmplementeerd waarmee de DTMF keuzes bij inkomende gesprekken hersteld is.