Menu Sluiten

Opgelost: Netwerkverstoring

MELDING 19:45 We ondervinden momenteel een storing op ons platform. Deze verstoring lijkt gevolgen te hebben voor verschillende spraak-, mobiele en netwerkdiensten. Onze ingenieurs onderzoeken het probleem en bepalen de impact. We kunnen op dit moment geen verwachte oplossingstijd geven We zullen u om 20:15 uur een nieuwe update over de situatie bezorgen. We zullen u na de oplossing een korte technische samenvatting geven van de oorzaak. Onze excuses voor het ongemak.

UPDATE 20:15 Op dit moment lijkt het erop dat een grote DDOS-aanval de oorzaak was van de verstoring en voor congestie zorgde. De anti-DDOS-maatregelen hebben gezorgd voor verdere impact, maar mobiele diensten worden nog steeds beïnvloed.

UPDATE 20:45 De mobiele engineers werken samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat de service zo snel mogelijk wordt hersteld. Alle andere diensten hebben hun normale functionaliteit weer teruggekregen.

UPDATE 21:00 De Managed UC-service werkt op dit moment niet. De mobiele functionaliteit begint te herstellen.

UPDATE 21:10 Managed UC werkt weer. Mobiele connectiviteit werkt weer voor de meeste klanten. We werken eraan om ook de service voor de resterende getroffen klanten te herstellen.

UPDATE 21:25 De mobiele diensten zijn hersteld voor de overige getroffen klanten. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat een mobiele telefoon opnieuw wordt opgestart om de mobiele dienst opnieuw te kunnen gebruiken.

AFMELDING 21:45 Alle services zijn hersteld. Er vonden verschillende DDOS-aanvallen plaats, op één na werden ze allemaal automatisch afgeslagen. Dat resulteerde in handmatige herroutering, wat leidde tot verbindingsproblemen tussen ongeveer 19:30 en 19:45 uur. Onze mobiele diensten moesten op een gecontroleerde manier worden hersteld en kostten meer tijd. Mobiele services en ook Managed UC waren terug rond 21.10 uur. Er zijn verschillende controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle services optimaal werken en we zullen de komende weken ons onderzoek naar betere reactie- en hersteltijden voortzetten. Onze excuses voor de storing.